"Jedzmy, wracajmy--" : opowiadania - Odojewski, Wlodzimierz (Krakow : Wydawn. Znak, 1993)
Short stories by a well-known contemporary Polish author.
Nie mozna cie samego zostawic o zmierzchu -- Godzina albo pol -- Ostatnia zima przed potopem -- Grzech -- Spisywane z pamieci -- "Niech pan juz idzie!" -- Jedzmy, wracajmy -- -- Zobaczyl pokoj, w ktorym umarl.
Keywords: Short stories, Polish