Czerwona oberza i inne opowiadania - Balzac, Honoré de, 1799-1850. (Warszawa : Wydawn. Polskiego Towarzystwa Wydawcow Ksiazek, 1987)
Three short stories by the famous French author.
Gobseck -- Czerwona Oberza -- Piotr Grassou.