Basnie - Andersen, H. C. (Hans Christian), 1805-1875.; Tegner, Hans, b. 1853.; Olech, Barbara (Wroclaw : Siedmiorog, 1995)
A selection of fairy tales by Hans Christian Andersen translated into Polish. Ages 5-9.
Krolowa sniegu -- Dziecie elfow -- Brzydkie kaczatko -- Dziewczynka z zapalkami -- Syrena -- Slowik.