Dziela wybrane - Stendhal, 1783-1842.; Stendhal, 1783-1842. (Warszawa : Panstwowy Instytut Wydawniczy, 1985)
Five volume set of selected fictional works of Stendhal.
1. O milosci. Kroniki wloskie -- 2. Pamietnik egotysty. Zycie Henryka Brulard -- 3. Czerwone i czarne -- 4. Lycjan Leuwen -- 5. Pustelnia parmenska.