O Sojce, ktora chciala zobaczyc rozowe zorze, ale sie jakos nigdy nie mogla wybrac za morze - Pietrkiewicz, Jerzy, 1916-; Freudenreich, Emilia (Warszawa : Ludowa Spoldzielna Wydawnicza, 1990)
A story about a jay which wants to travel beyond the oceans. Ages 4-7.
Keywords: Birds -- Juvenile fiction