Piekne historie o niezlomnym rycerzu Zygfrydzie, pannie wodnej Meluzynie, krolewnie Magielonie i swietej Genowefie : rozne przygody, smutki i pociechy, nieszczescia i szczescia, przy odmianach omylnego swiata reprezentujace - Lugowska, Jolanta; Zabski, Tadeusz (Wroclaw : Towarzystwo Przyjaciol Polonistyki Wroclawskiej, 1992)
A fictional tale of a knight, his adventures and romances.
Keywords: Literature, Medieval -- History and criticism; Knights and knighthood -- Fiction; Picaresque literature, European