Przygody Sherlocka Holmesa - Doyle, Arthur Conan, Sir, 1859-1930. (Wroclaw : Siedmiorog, 1996)
A collection of Sherlock Holmes' mystery adventures. For teen-agers.
Zabojstwo przy moscie -- Samotna cyklistka -- Umierajacy detektyw -- Piec pestek pomaranczy -- Ostatnia zagadka -- Przygoda w pustym domu -- Blekitny karbunkul.