Zawisza Czarny w historii i legendzie - Klubowna, Anna. (Warszawa : Ludowa Spoldzielnia Wydawnicza, 1979)
Biography of the Polish knight.
Bibliography: p. 329-[331]
Keywords: Zawisza Czarny z Garbowa, -- d. 1428.; Knights and knighthood -- Poland -- Biography; Poland -- History -- Vladislaus II Jagiello, 1386-1434.